- Poedersuiker
- Honing (eigen honing of van een lokale imker, absoluut geen honing uit de supermarkt!)
- Garde of iets om te mixen
- Een kom of grote pan (dit hangt van de hoeveelheid af wat je wilt maken)
- Iets om het in te bewaren
Verhouding
1 kg poedersuiker samenvoegen bij 300 gram honing (je kunt natuurlijk experimenteren met de verhoudingen – alle honing is ook niet hetzelfde).
Bereidingswijze
- Pak de kom of pan.
- Vul de kom of pan met poedersuiker (zoveel poedersuiker als je zelf wilt).
- Naar verhouding een honing toevoegen, probeer dit rustig te doen.
- Terwijl je de honing aan het toevoegen bent, meng je het geheel tot een deeg.
- Als het een kneedbaar deeg is geworden is de verhouding goed.
- Nu kun je het deeg bewaren of gelijk geven aan je honingbijen
Door deze makkelijke stappen te volgen, kan je zelf voederdeeg maken voor de honingbijen.
Veel plezier met het voeren van je honingbijen!